Szolgáltatásaink
Domain
Tárhely és Email
WebDesign - (Referenciák)
Tanácsadás
 
Info
NetGuru gyorstalpaló
GoogWorX Mail Beállítások
POP klienshez
IMAP klienshez
FlashPlayer telepítési útmutató
 
Kapcsolat
Elérhetőségeink
Számlázási adatok
Barátaink
Webmatricák
 
Egyéb
Total Commander Hacks
Windows Tippek
Run Parancsok
 

Flash Lejátszó telepítése

 

Mi az a Flash ?

Az Adobe (korábban Macromedia) cég által gyártott Flash Player (Flash Lejátszó) manapság majdhogynem nékülözhetetlen az interneten böngészők számára. Ez egy kisméretű prgoram amely képessé teszi böngészőprogramunkat arra, hogy un Flash technológiával készült multimédiás tartalmakat meg tudjon jeleníteni. Ennek a programnak a telepítéséhez az alábbi egyszerű lépéseket kell megtennie:

Tartalomjegyzék (amiről ezen az oldalon olvashat):

Megjegyzések:

  • A megadott linkre kattintva az új oldal egy új böngészőablakban fog megnyílni, ezért nem kell memorizálnia az itt látottakt, bármikor visszaválthat erre az ablakra és tovább olvashatja az egyes lépések szöveget míg a másik ablakban végrehajthatja azokat.
  • Amenyiben ön az Internet Explorer-től eltérő, egyéb böngészőt használ olvassa el a
    "Telepítési útmutató NEM Internet Explorer böngésző használata esetén" részt!
 

 

Telepítési útmutató Internet Explorer-hez .:. 4 egyszerű lépésben

 
Amennyiben ön Internet Explorert használ, a legújabb verziójú Flash Lejátszó telepítéséhez az alábbiakat kell tennie:
   

1. Lépés - Belépés a MacroMedia megfelelő oldalára

Az alábbi linkre kattintva belép a MacroMedia (a Flash Lejátszó gyártója) hivatalos webrendszerének Flash Lejátszó Telepítő oldalára:

illusztracio_get_flashplayer
   

2. Lépés - Letöltés

 
Az előző linkre kattintva megnyílt egy új oldal. Ezen az oldalon keresse meg a Download Now feliratú gombot amely így néz ki (jobbra):
illusztracio_downloadnow
   

3. Lépés - Telepítés

 
Az előző gombra kattintva (amennyiben Internet Explorer böngészőt használ) egy, az itt láthatóhoz hasonló (jobbra) párbeszédablak kell megjelenjen. Itt kattintson a Telepítés (angol windows esetén Install) gombra. A Telepítés lezajlik.
illusztracio_telepites
   

4. Lépés - Ellenőrzés

 
A Flash Lejátszó sikeres telepítését az alábbihoz (jobbra) hasonló animált felirat megjelenése jelzi (MacroMedia webrendszerében). Valamint ha frissíti ezt az oldalt, amit most olvas (F5 billentyű), akkor a lap tetejéről is eltűnik a Flash Lejátszó hiányát jelző hibaüzenet.
succesfull
   
Esetleges problémák felmerülése esetén olvassa el az Egyebek részt lentebb!
   
 

Telepítési útmutató NEM Internet Explorer böngésző használata esetén

   

1. Lépés - Belépés a MacroMedia megfelelő oldalára

Az alábbi linkre kattintva belép a MacroMedia (a Flash Lejátszó gyártója) hivatalos webrendszerének Flash Lejátszó Telepítő oldalára:

illusztracio_get_flashplayer
   

2. Lépés - Letöltés

 
Az előző linkre kattintva megnyílt egy új oldal. Ezen az oldalon keresse meg a Download Now feliratú gombot (jobbra):
illusztracio_downloadnow
   

3.Lépés - Mentés

 
a megnyíló párbeszédpanelben válassza a Mentés (angolul Save) lehetőséget (gombot) majd adja meg hova kívánja letölteni a telepítő fájlt (pl: Asztal)
illusztracio_openorsave
   

4. Lépés - Telepítő futtatása

 
Keresse meg a letöltött fájlt (ott ahova letöltötte az előző pontba pl: az Asztalon) Majd duplakattintással Indítsa el a telepítőt és futassa végig. Ezután
illusztracio_telepito az asztalon

5. Lépés - Ellenőrzés

 
Amennyiben sikeresen sikerült telepítenie a Flash Lejátszót, akkor ha frissíti ezt az oldalt, amit most olvas (F5 billentyű), akkor a lap tetejéről is eltűnik a Flash Lejátszó hiányát jelző hibaüzenet.
succesfull
   
Esetleges problémák felmerülése esetén olvassa el az Egyebek részt lentebb!
   

Egyebek

   
  • A telepítés során bármikor előfordulhat hogy az Internet Explorer biztonsági okokból az ön jóváhagyását kéri a Flash Lejátszó telepítő működtetéséhez. Ilyenkor megjelenik a a lap tetején egy aranysárga színű sáv (lásd a képen) amelyre kattintva engedélyezze a program futását.illusztracio_aranycsik
 
  • Amennyiben problémái akadnak a telepítéssel végezze el azt úgy is hogy csak és kizárólag egyetlen böngésző ablakot hagy nyitva (esetleg nyomtassa ki ezt a leírást segítségként).
  • Amennyiben ön szerint mindent jól csinált, mégsem működik a Flash Lejátszója (még mindig látszik a hibaüzenet a lap tetején) akkor próbálja meg újrainditani számítógépét és újra megnyitni ezt az oldalt
  • Fontos tudnia, hogy ahhoz hogy programokat (mint pl a Flash Lejátszó) telepíthessen számítógépére, adminisztrátori jogosultsággal kell rendelkeznie. Amennyiben nem rendelkezik ilyennel kérje a rendszergazda segítségét. (Otthoni gépeken ahol csupán egy felhasználója van egy számítógépnek az a felhasználó értelemszerűen rendelkezik adminisztrátori jogosultsággal)
  • Végső esetben értesítse rendszergazdáját és kérje segítségét a Flash Lejátszó legújabb verziójának telepítésében, valamint mutassa megneki ezt a leírást is.
   
 
 
     
   
.: Főoldal .:. Szolgáltatásaink .:. Info .:. Kapcsolat :. .: by NeoNetworX © 2008 .:. giny8i8 :.