Szolgáltatásaink
Domain
Tárhely és Email
WebDesign - (Referenciák)
Tanácsadás
 
Info
NetGuru gyorstalpaló
GoogWorX Mail Beállítások
POP klienshez
IMAP klienshez
FlashPlayer telepítési útmutató
 
Kapcsolat
Elérhetőségeink
Számlázási adatok
Barátaink
Webmatricák
 
Egyéb
Total Commander Hacks
Windows Tippek
Run Parancsok
 
GoogWorX Mail beállítások

A GoogWorX Mail kihasználja a Google Gmail szolgáltatásának lehetőségeit, így postafiókját az alábbi módokon használhatja:

WebMail felületről

A világ bármely pontjáról egy internet böngésző (Internet Explorer, Firefox, stb.) segítségével egy online webes felületen levelezhet (mint a Gmail-nél). Ehhez következőket kell tennie:

 1. mail.DOMAIN
  Irányítsa böngészőjét a mail.DOMAIN címre, ahol a DOMAIN szó az ön által megvásárolt teljes domainnevet jelenti, annak teljes, a végződéssel együtt (pl.: .hu .com .org ...) megadott formájában. Tulajdonképpen a mail szót kell csak domainneve elé írnia egy ponttal elválasztva. pl.:
  mail.valami.hu
 2. Felhasználónév - Jelszó
  A megjelenő felületen gépelje be Felhasználói nevét, amely az emailcímének kukac elötti részével egyezik meg (pl.: abc@valami.hu emailcím esetén az "abc"), valamint adja meg Jelszavát is, amelyet rendszergazdánktól már korábban meg kapott.
 3. Belépés
  Kattintson a "Belépés" gombra és máris használhatja postafiókjának webmail felületét.

Levelezőprogram használatával - POP / IMAP

Amennyiben emailfiókját nem csak webes felületen szeretné használni, hanem levelezőprogramjával (Outlook, Thunderbird, stb.) is szeretné elérni azt, erre is biztosítunk lehetőséget.

 

A levelező programok beállításakor elöször el kell döntenie hogy POP vagy IMAP eléréssel kívánja elérni leveleit. A legtöbb levelezőprogram (Outlook, Thunderbird, stb.) mindkét módszert támogatja a lényeges különbség a két protokol levélkezelési működésében rejlik.

 

Amennyiben nem tudja eldönteni melyik lehetőséget válassza, mi az IMAP-ot ajánljuk!

POP elérés

A POP az egyik legjobban elterjedt levelezési technológia. Lényege hogy a levelezőprogram a leveleket a szerverről a felhasználó saját gépére másolja vagy áthelyezi (beállítástól függően). Ilyenkor a levelek a szerverről át kerülnek arra a számítógépre amelyre letöltötte őket a felhasználó. A további műveleteknek amiket levelezőprogramjával a levelekkel végez (válasz, továbbítás, mappákba helyezés, stb...) nem marad semmi nyoma a szerveren, mivel azok az ön számítógépén történnek. Hasonlóan az ön által küldött levelek nem lesznek elérhetőek a szerveren, kizárólag a saját számítógépén maradnak, így webmail-es belépéskor is csak a beérkezett leveleket láthatja. Amennyiben csak bizonyos időszakonként tud internet közelbe kerülni ezt a módszert javasoljuk, mivel ilyenkor a korábban letöltött levelek internet kapcsolat nélkül (offline módban) is olvashatóak.

 

Az alábbi linken részletes útmutatást kap levelezőprogramja POP elérésshez való beállításhoz:

 

GoogWorX Mail - POP beállítási útmutató >>

IMAP elérés

Az IMAP elérés ezzel szemben nem helyezi át a leveleket a felhasználó gépére, hanem továbbra is a szerveren tárolja azokat. Ebben az esetben a levelezőprogram csak egy távirányító szerepét tölti be. Ily módon minden művelet a szervern zajlik, a felhasználó gépe nem tárol leveleket. Ennek nyilvánvaló következménye, hogy internet kapcsolat nélkül nem láthatjuk leveleinket, viszont minden művelet amit a levelekkel végzünk a szerveren megy végbe, ezért webamil-es belépéskor pontosan ugyanazt látjuk mint amikor a levelezőprogramot használjuk, valamint az elküldött levelek is bekerülnek a szerveren lévő postafiókba. Ezt a megoldást elsősorban akkor javasoljuk ha ön felváltva kívánja használni a levelező programos és webmail-es elérést.

 

Az alábbi linken részletes útmutatást kap levelezőprogramja IMAP elérésshez való beállításhoz:

 

GoogWorX Mail - IMAP beállítási útmutató >>

 

 
 
     
   
.: Főoldal .:. Szolgáltatásaink .:. Info .:. Kapcsolat :. .: by NeoNetworX © 2008 .:. giny8i8 :.